Geçici Görevlendirmeler Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

GEÇİCİ GÖREVLENDİRMELER NASIL YAPILIR SINIRLAMALARI NELERDİR?

  • Önceden duyurmak suretiyle talepte bulunan personeli geçici olarak görevlendirebileceği gibi ihtiyaç hâlinde Re’sen de görevlendirebilir. Re’sen yapılan geçici görevlendirme süresi bir mali yılda iki ayı geçemez.
  • Turizm, mevsimlik işçi çalıştırma, ulusal ve uluslararası boyutta düzenlenen büyük organizasyonlar, kitlesel nüfus hareketleri nedeniyle nüfusunda önemli ölçüde artış gösteren yerlere geçici görevlendirme yapılabilir.
  • 1076 sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanununa göre askerlik yükümlülüğünü yedek subay olarak yerine getirenlerin eşleri, talepleri hâlinde yükümlülük süresi ile sınırlı olmak kaydıyla eşlerinin bulunduğu yere geçici olarak görevlendirilebilir.
  • Zorunlu yer değiştirmeye tabi personel olup kadrosunun bulunduğu ilden başka bir ile görevlendirilenlerin eşleri ile 2547 sayılı Kanunun 38 inci maddesine göre Bakanlıkta görevlendirilenlerin eşleri, talepleri hâlinde görevlendirme süresi ile sınırlı olmak kaydıyla eşlerinin bulunduğu yere geçici olarak görevlendirilebilir. Zorunlu yer değiştirmeye tabi personel olup en az altı ay yurt dışında görevlendirilenlerin eşleri ise eşlerinin görevlendirme süresince talep ettikleri yerlere geçici olarak görevlendirilebilir.
  • Genel hayatı etkileyen savaş, deprem, sel ve yangın gibi doğal afetlerin meydana geldiği durumlarda yetkili makamlarca genel hayata etkililik kararının alındığı tarihi izleyen bir ay içerisinde personel görevlendirmelerine ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça belirlenir. Afet bölgesinde görev yapan personelin yetkili makamlarca genel hayata etkililik kararının alındığı tarihten itibaren altı ay içerisinde talepte bulunması hâlinde, Bakanlıkça belirlenen usul ve esaslara göre bu afetle ilgili bir defaya mahsus olmak üzere talepte bulunduğu yere altı aya kadar geçici olarak görevlendirilebilir.
  • Boşanma davası açan veya haklarında boşanma davası açılmış olanlar, durumlarını 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun gereği ilgili makamlarca verilen tedbir kararıyla belgelendirmeleri halinde, dava süresince talebi halinde anne, baba veya reşit ikamet ettiği veya E veya D hizmet grubu illere geçici olarak görevlendirilebilir. Bu hüküm doğrultusunda görevlendirilenler, görevlendirildiği tarihten itibaren altı ayda bir, boşanma davasının görülmekte olduğu mahkemeden davanın safahatını gösterir belgeyi alarak çalıştığı kuruma bildirmekle yükümlüdür.
  • 663 sayılı KHK’nın 42 nci maddesi çerçevesinde sözleşme imzalayan personelin ( Sağlık Bakanlığı kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli yöneticiler) eşleri, talepleri hâlinde sözleşme süresi ile sınırlı olmak kaydıyla eşlerinin bulunduğu yere geçici olarak görevlendirilebilir. Ancak stratejik personelin bu fıkraya istinaden görevlendirilebilmesi, eşinin il ve ilçe sağlık müdürü, başkan, başkan yardımcısı veya başhekim olarak sözleşme imzalamış olmasına bağlıdır.
  • Personelin herhangi bir suretle görevde olmaması, nüfus hareketleri gibi nedenlerle personele ihtiyaç duyulması hâlinde; geçici görevlendirmelerde, personel doluluk oranı aynı olan yerler arasında veya yüksek olan yerden düşük olan yere geçici görevlendirme yapılabilir.
  • İlgilinin talebi halinde il içinde yapılan geçici görevlendirme ile sekizinci fıkra hükümlerine göre yapılan geçici görevlendirme süresi her seferinde üç ayı ve bir mali yılda toplamda altı ayı geçemez.

 

Ayrıca Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 23.05.2014 tarih ve 58454586 sayılı genelgesine göre

İL DIŞINA GEÇİCİ GÖREVLENDİRİLMEK ÜZERE PERSONEL TALEP EDİLEN TAŞRA TEŞKİLATINCA,

  1. a) Görevlendirilmek üzere öncelikle gönüllü olan personelin değerlendirmeye alınması,
  2. b) Görevlendirilecek olan personelin son 1 (bir) yıl içerisinde il dışına geçici göreve gitmemiş olması,
  3. c) Personelin eşinin yurt dışında veya il dışında geçici görevde olması halinde bu durumunu belgelendirmesi,

ç) Personelin bayan olması durumunda, gebe veya 5 (beş) yaşından küçük çocuğunun olmaması,

  1. d) Personelin eşinden ayrılmış olması halinde, velayetinin kendisinde bulunması şartıyla 13 yaşından küçük çocuğunun olmaması,
  2. e) Personelin sağlık mazereti nedeniyle atanmış olmaması,
  3. f) Personelin öğrenim mazereti nedeniyle atanmış olmaması, (öğrenim mazereti nedeniyle atananların eğitim ve öğretim dönemi dışındaki zamanlarda değerlendirmeye alınması)
  4. g) Personelin görev yaptığı sağlık biriminde çalıştığı unvan ve branşta tek olmaması

Şartı bulunmaktadır.

 

TÜM PERSONEL HAREKETLERİNDE HİZMET PUANINI BELİRLEYİCİDİR. GEÇİCİ GÖREVLENDİRMELER HİZMET PUANI SIRALAMASINA GÖRE YAPILMAK ZORUNDADIR.